תאורה למסעדות

תאורה למסעדות היא דבר המצריך חשיבה של מעצב פנים.
יש להתחשב באווירה הרצויה במקום ובשעות הקבלה השונות של האורחים.
ע”י בחירה נכונה של תאורה למסעדות, ניתן ליצור אווירה אחת לשעות הבוקר ואילו אווירה שונה בתכלית עבור שעות הערב.
זו יכולה להיות תאורת לד המוטמעת בתקרה או לחלופין גופי תאורה חיצונים אשר עומדים על רגל או שבולטים מהקיר.
פה כבר יש לקחת בחשבון את אווירת המקום, ואת הסגנון אותו מבקשים לקיים.
                                                                                                                       

מסעדה יוקרתית, בית קפה צעיר או פאב אפלולי.
כל מסעדה מגבשת לעצמה את אופייה ומכאן נגזר גם העיצוב שלה, כאשר התאורה משחקת תפקיד מרכזי.
בעיצוב מסעדות מומלץ להתייעץ עם מעצב פנים והמומחים שלנו ישמחו לעמוד לרשותכם בכל שאלה הנוגעת לתאורה המתאימה ביותר עבור המקום הייחודי שלכם תאורה למסעדות צריכה לספק מענה לשתי קטגוריות בסיס: יעילות ומידת הנאה.
קודם לכל, התאורה במסעדה צריכה להיות מספקת ולספק את הצרכים השונים של הלקוחות, של עובדי המטבח, של המלצרים והברמנים.
מידת הנאה היא המרכיב הכולל בתוכו את הסינרגיה בין העיצוב הפיזי של חלל המסעדה לבין התאורה שלה.

שילוב של תאורת לד חסכונית ועוצמתית

תאורת לד היא חסכונית מאד שכן היא צורכת מעט מאד חשמל, אמינה, אינה דורשת קירור מסיבי ואורך חייה נחשב לעצום ביחס למנורה רגילה.
בנוסף, תאורת הלד חזקה מאד ומסוגלת להאיר שטח נרחב במינימום עלות.
תאורת הלד גם מאד מומלצת למסעדות משום שהיא מאד ידידותית לסביבה, אינה פולטת קרינה מסוכנת ומפזרת חום באופן מזערי.

סגנונות עיצוביים שונים

לכל מסעדה אופי ועיצוב ייחודי, על כן יש להתאים לכל חלל את התאורה המתאימה עבורו באופן המיטבי.
האידאל הוא יצירת תאורה למסעדה שתתמוך באופן מושלם באופי והאווירה שהמקום מעוניין לשווק ללקוחותיו.
בבחירה בין העיצובים השונים ואופן שילובם במסעדה מומלץ להתייעץ במומחים שלנו בבר עמי. להלן מספר דוגמאות לעיצובים אפשריים למקומות שונים:

  • לבתי קפה המעוניינים למשוך אוכלוסייה צעירה נמליץ על שילוב של מנורות לדים שקועי תקרה ונברשות שתלויות גבוה, קרוב לתקרה.
    המטרה במקומות כאלה הם לרוב להשאיר את החלל נקי ומאוורר כמה שיותר.
    ניתן להשתמש גם בתאורה “תחתית” בה המנורה מאירה מלמטה כלפי מעלה על מנת לתמוך בתחושה הזו וליצור תחושה של חלל גדול ורענן.
  • לברים נמליץ על תאורה עמומה וחמימה יותר בדרך כלל, כי מי רוצה לשבת על בירה עם פלורסנט בוהק מול העיניים?
    אבל גם ברים גם נותנים לנו את החופש היצירתי להוסיף פריטים מעוצבים מורכבים או מופשטים יותר כמו מנורות updown צמודות לקיר שמאירות למעלה ולמטה בו זמנית.
  • מסעדות יוקרה לרוב יחפשו אור סולידי, אינטימי אך שידגיש את יופייה של כל מנה.
    בדיוק לשם כך אנו נמליץ על נורות שקועות תקרה או משתלשלות.
    כאשר כל הנורות אצלנו בבר עמי הן בעלות CRI90+ לפחות העוזר להדגיש את הצבעים שבחדר- כך שהסועדים יזכו לזכות לטעימה גם דרך העיניים.
  • למסעדות של מזון מהיר לרוב כדאי להתמקד בנורות מקובעות בתקרה שיאירו את החלל בפשטות וביעילות.
    זאת על מנת להקל הן על העובדים והן על הלקוחות שלרוב בוחרים את המנה שלהם במקום ומעוניינים לקבל אותו במהירות.

 

מה כולל השירות?

  • ייעוץ והכוונה לכל אורך הדרך מהמומחים המובילים בארץ בחברה עם ניסיון של 35 שנים.
  • ייבוא של מיטב המותגים המובילים היום בעולם התאורה מבחינה טכנולוגית ובמחירים הוגנים
  • מגוון עצום של גופי תאורה ופתרונות יצירתיים המתאימים לכל חלל
  • ניסיון רב בהקמת תאורה למסעדות
  • פריטים מיוחדים להוספה
  • צוות מיומן בתכנון והקמת פרויקטים
  • אחריות ואמינות מאחורי כל מוצר

 

שאלות ותשובות

 “איך אני מוודא שהלקוחות לא יסתנוורו מכמות גופי התאורה שבמסעדה?
מומלץ לשלב בין גופי תאורה בעלי גוון יותר “חם” ובמקביל במנורות חזקות יותר, כמו מנורות לד, על מנת להאיר את המסעדה באופן יעיל.
כמו כן, ניתן ואף מומלץ להשתמש בעמעמים על מנת לשלוט על עוצמת האור במסעדה ובכך להתאים אותה במקרה הצורך לשעות היום השונות.

 “אנחנו מקום שעובד בעיקר בבוקר ואנחנו רוצים לשלב גם את אור השמש במסעדה- כיצד ניתן לעשות זאת באופן יעיל וחסכוני?”
על ידי תכנון הזוויות בהן תמקמו את גופי התאורה השונים ניתן לשחק עם אור השמש ולנצל אותו לצרכיכם.
במקביל- שימוש בעמעמים יכול לעזור לכם לכוון את עוצמת האור במסעדה לפי מצב השמש בצורה אלגנטית.

 “אנחנו לא עובדים עם דימרים אלא עם מתגים פשוטים, אך אנחנו סובלים מבעיה של נורות שנשרפות כל כמה זמן, האם קיים פתרון פשוט וחסכני יותר?”
במקרה כזה מאד מומלץ להשתמש בנורות לדים בעלות אורך חיים ממושך מאד.
בנוסף, העובדה כי אין להם סטארטרים ו/או “צ’וקים” עוזרת לשמור על הנורות ועל כן נורות התפעול שלהן נמוכות עד לא קיימות.

“הייתה לנו במסעדה בעיה של נורות מרצדות, כיצד ניתן לפתור בעיה כזאת?”
לרוב מדובר בסוג המנורה.
על מנת לפתור את בעיית הריצוד כדאי לוודא שהמנורה פועלת על זרם ישיר (כמו נורות לד, למשל) ולא עקיף.

 “אנחנו פועלים במשך גם בבוקר וגם בערב. אנחנו מחפשים דרך יעילה להחליף את האווירה במקום ביחד עם השעון, אילו דרכים מומלצות במקרה כזה?”
ניתן לשלב מספר גופי תאורה שונים ולהחליף ביניהם במהלך היום- בין אם מדובר בתאורה המבוססת בעיקר על אור השמש בבוקר לדוגמה- אז ניתן להשתמש בכמה מנורות לד מקובעות בתקרה שמשלימות את האור הטבעי.
בערב ניתן להדליק את הנורות החמות יותר שמשתלשלות מן התקרה למשל ליצירת אווירה ביתית יותר.
זוהי רק אופציה אחת מיני רבות ולכל שאלה המומחים שלנו בבר עמי ישמחו לענות באופן מקצועי ואמין.

טיפים לעיצוב תאורה במסעדה

  • כדאי לקחת בחשבון שישנן נורות שנוטות לחמם את סביבתן ועל כן מומלץ להשתמש בנורות בטכנולוגיית לד, בייחוד כאשר גוף התאורה נמצא קרוב ללקוח.
  • יש לקחת בחשבון שאנו מעוניינים ליצור חיץ בין האור שבמטבח לבין האור שבחלל המסעדה.
    לשם כך המומחים שלנו בבר עמי ישמחו לעזור ולייעץ באופן אמין, מקצועי ואחראי.
  • ניתן להשתמש בגופי תאורה בעלי כיסוי או עיצוב מיוחד על מנת להוסיף “טוויסט” לחלל המסעדה.
  • שימוש במנורות הממוקמות על עמודים מחוץ למסעדה לרוב משדרות יותר יוקרה מאשר פרוז’קטורים
  • בדיוק כמו האוכל, בחירת העובדים ועיצוב החלל הפנימי- לכו עם הלב שלכם ואל תתפשרו על פחות מהטוב ביותר!